Mięsisty czy żylasty? Nadchodzi Kebab Simulator

zapowiedź Kebab Simulator, na grafice fioletowe tło, a na nim logo gry z tytułem umieszczonym na brązowawym tle ze składnikami żywnościowymi

Studio Biotech Gameworks zapowiedziało gastronomicznego Kebab Simulatora. Gra ukaże się najpierw we wczesnym dostępie.

Jeśli lubicie playwayowskiego Cooking Simulatora, to zapewne spodoba się Wam zapowiedź od studia Biotech Gameworks. Niedawno ogłosiło bowiem, że pracuje nad grą, w której stworzymy własny kebabowy biznes. Według pierwszych planów, Kebab Simulator miał ukazać się w drugim kwartale 2022 roku. Jednakże okres ten dobiega powoli końca, a konkretna data premiery dalej pozostaje nieznana. Możliwe więc, że wydanie gry przesunie się na późniejsze miesiące. 

W nowym symulatorze gastronomicznym skupimy się na prowadzeniu własnego lokalu z kebabem. W tym celu wcielimy się w znudzonego pracą biurową bohatera, który postanawia przejąć rodzinny biznes. Wraz z rozwojem doświadczenia odblokuje nowe przepisy – a tych ma być ponad 60. Zupy, przystawki, dania główne, desery – wybór będzie spory. Tylko od gracza zależy jednak, czy postawi na stabilny wolniejszy rozwój kariery, czy też zaryzykuje, biorąc kredyt w banku i przeprowadzi rewolucję. To jednak nie wszystko. Sukces biznesu będzie zależał także od wystroju lokalu, w tym także szyldu restauracji. 

Gra zaoferuje także tryb kooperacyjny, w którym wraz ze znajomymi podbijemy kulinarny rynek. Nie wiadomo jednak, czy będzie on dostępny już we wczesnym dostępie.

Co ciekawe, tytuł był po raz pierwszy zapowiedziany jeszcze w 2018 roku. Wówczas trailer prototypu ukazywał nieco inną rozgrywkę. Możecie go obejrzeć poniżej, by ocenić, czy zmiany wyszły grze na dobre.

Warto także zauważyć, że na Steamie istnieją dwie gry o tym samym tytule. Druga jednak obecnie zapowiada się znacznie mniej atrakcyjnie.

Jeśli Kebab Simulator okaże się sukcesem na miarę Cooking Simulatora, to z pewnością będziemy mogli liczyć na DLCki lub kolejne gastronomiczne produkcje od Biotech Gameworks. Na razie pozostaje nam jednak czekać na więcej szczegółów dotyczących wydania menadżera kebabowej gastronomii.

Scroll to Top