Grajmerki od kuchni. Przepis na Guacamelee

Guacamelee, przepis z gry, na zdjęciu nachosy z dipem z awokado

Dzisiaj mamy przepis na guacamelee z nachosami dla fanów gry Guacamelee – czasem po prostu trzeba uprościć sobie życie!

Jeśli graliście w Guacamelee, pewnie zastanawiacie się, czy można uratować drogą córkę El Presidente z rąk szkieletora w bardziej pokojowy sposób. Odkryłyśmy, jak można przekonać Carlosa Calakę do bezkrwawego rozwiązania, jeśli kiedyś spotkacie go na żywo. Cały sekret tkwi w doskonałym guacamelee – poznajcie więc przepis na nie, by stawić czoła awokadożercom również w świecie spoza gry!

Składniki:

  • 3 dojrzałe awokado
  • 1 zielona papryka
  • 1 papryczka chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 limonki
  • 1 czerwona cebula
  • szczypta soli i pieprzu
  • garść pomidorków koktajlowych
  • nachosy (mnóstwo nachosów!)

Przygotowanie:

  1. Awokado przekrawamy na pół, jednym ciosem wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ. Rozgniatamy widelcem niczym najgorszego wroga.
  2. Na jednym ekranie (desce) pierwszy gracz zawzięcie sieka cebulę z czosnkiem, natomiast drugi – paprykę, chilli oraz pomidorki koktajlowe.
  3. Wszystkie składniki łączymy z awokado, wyciśniętym ze łzami w oczach sokiem z limonki, solą oraz pieprzem.
  4. Teraz wystarczy tylko odwrócić uwagę Carlosa chrupnięciem nachosów i uratować córkę El Presidente!

*Możecie również przed walką posypać chipsy startym żółtym serem i zapiec. Zwycięstwo gwarantowane!

na zdjęciu widzimy Guacamelee, czyli nachosy z dipem z awokado

Jeśli przegapiliście wcześniejsze growe przepisy w naszej serii Grajmerki od kuchni, to zapraszamy do nadrobienia. Znajdziecie je w dolnej sekcji na stronie głównej lub wpisując w wyszukiwarkę hasło przepis. My polecamy Waszej uwadze bitki z minotaura, które z pewnością niejednemu wrogowi pokazałyby, by z Kratosem nie zadzierać.

 

Scroll to Top